• Bali activiteiten: Palau Menjangan dolfijnen kijken, duiken en snorkelen
  • Bali bezienswaardigheden: Brahma Arama Vihara Boeddhistisch klooster
  • Bali bezienswaardigheden: warmwaterbronnen Air Panas
  • Bali bezienswaardigheden: Gitgit watervallen
  • Danau Bratan tempel

Activiteiten en bezienswaardigheden (Noord) Bali

Wilt U een actieve of culturele vakantie? In de directe omgeving van onze villa zijn allerlei activiteiten mogelijk, zoals duiken, snorkelen, golfen en dolfijnen kijken, en een veelheid aan bezienswaardigheden te bezoeken, zoals warm waterbronnen, watervallen en tempels.

Duiken, Snorkelen en Dolfijnen kijken

Direct voor de villa bevinden zich koralen die de moeite van het snorkelen waard zijn. Wilt u duiken of nog meer snorkelen ga dan naar Palau Menjangan (Herteneiland), een onbewoond eiland ten oosten van de villa dat deel uitmaakt van het nationale park Bali Barat. Menjangan ligt op minder dan 10 km uit de kust. De koraalriffen strekken zich tot diep op de bodem van de oceaan uit en Menjangan geldt dan ook als de beste duiklokatie van Bali. De zeldzame herten waarnaar het eiland is genoemd laten zich waarschijnlijk niet zien; het eiland is verder een reservaat voor de Balispreeuw.

In de Bali zee voor de villa zitten talloze dolfijnen welke soms vanaf het terras gezien kunnen worden. Voor het volgen van dolfijnen kan er een boot met schipper worden gehuurd in Dencarik; desgewenst wordt u op het strand voor de villa opgehaald.

Golfen in Bali Handara Kosaido Country Club

Golfen in de weelderige hooglanden van Bali, op meer dan 1000 meter boven de zeespiegel, in de Bali Handara Kosaido Golf & Country Club, omgeven door tropische regenwouden en met een prachtig uitzicht op het nabij gelegen Danau Bratan. Bali Handara Kosaido Golf & Country Club is een van de grootste golfbanen ter wereld. Deze 18  hole (par 72) kampioensbaan is in 1974 ontworpen door de beroemde internationale golfer Peter Thomas. Voor de golfers is er een heren- en een damesgolfset aanwezig.

Boeddhistische tempel

Brahma Arama Vihara in Banjar is de belangrijkste boeddhistische tempel op Bali. Hier vindt men onder andere een groot, gouden Boeddhabeeld en een miniatuur van de Borobudur, de stoepa op Java. Twee maal per jaar, in april en september, worden in de ashram lessen in boeddhistische meditatie gegeven. Bezoekers zijn het hele jaar door welkom, mits ze de huisregels in acht nemen: netjes gekleed, schoenen uit, rustig spreken en lopen. De ligging van de tempel op een heuvel staat garant voor prachtige zeezichten.

Air Panas warm waterbronnen

In het dorp Banjar bevinden zich de warmwaterbronnen Air Panas. Deze fungeren als een openbaar zwembad, compleet met kleedruimten en een restaurant.

Gitgit watervallen

Ongeveer 10 kilometer bergopwaarts vanuit Singaraja vindt u Air Terjun Gitgit, een waterval die van oudsher reizigers lokt. De watervallen zijn fraai, vooral op het hoogtepunt van de regentijd, maar de commercie aan het einde van de diep uitgesleten weg naar de waterval stelt menigeen zwaar op de proef. Zelfs langs het 500 m lange voetpad naar de watervallen staan tal van kiosken.

Danau Bratan

Op de bergkam die het noorden en zuiden van Bali scheidt ligt het serene Danau Bratan, een meer in de krater van de reeds lang uitgedoofde en vaak in nevels gehulde vulkaan Gunung Catur. Het meer is belangrijk voor de bevloeiing van omliggende landbouwgronden; daarom aanbidden de bewoners van Bedugul de godin van het meer, Dewi Danau. Haar tempel, Pura Ulun Danau Bratan, staat op een klein schiereiland in het meer.

Botanische Tuin van Bali

Vlak ten noorden van Bedugul ligt de markt van Bukit Munggu, die in de volksmond Candi Kuning wordt genoemd. Hier zijn wilde orchideen, felgekleurde lelies en tropische groenten te koop. Naast de markt ligt Kebun Raya Eka Karya Bali, de botanische tuin van Bali. Er lopen wandelpaden door de 320 ha grote tuinen, met meer dan 650 soorten bomen en meer dan 400 soorten orchideen.

West-Bali Nationaal Park

In Cekik bevindt zich het hoofdkwartier van Taman Nasional Bali Barat, het West-Bali Nationaal Park. Vergunningen voor trektochten door het park zijn hier verkrijgbaar. Men moet gebruik maken van de diensten van een officiele gids; grote delen van het park zijn niet voor publiek toegankelijk. Het 760 km2 grote reservaat is een van de laatste ongerepte gebieden van Bali en is het leefgebied van herten, civetkatten, apen en kleine aantallen bantengs (wilde runderen). Het park is ook het laatste toevluchtsoord van de bijna uitgestorven Balispreeuw.

Java, Lombok en Zuid Bali

Vanuit de Villa is het heel goed mogelijk een bezoek aan het verder weg gelegen, en overwegend Islamitische, Java te brengen. Per auto en boot is Java in circa 2 uur bereikbaar. Ook een bezoek aan het eiland Lombok - gevormd door invloeden van de Islam en Balinese hindoes - behoort tot de mogelijkheden. Lombok wordt vooral bezocht vanwege zijn natuurschoon.

Enkele dagen dooorbrengen in het meer toeristische, drukkere en modernere zuiden van Bali (Seminyak, Legian, Sanur of Kuta), of het cetrum voor artistieke expressie Ubud, is heel eenvoudig. Diverse accomodaties zijn beschikbaar; de tocht ernaar toe langs sawah's en over de bergtop is op zichzelf al de moeite waard en duurt zo'n drie uur.

Insulinde © 2009-2023